Nova

Voor foto’s kijkt u in het fotoalbum.

Op 12 juli 2007 is Nova geboren, onze kleindochter. Vreselijk trots zijn we op die kleine meid. Voor ons is het vreselijk boffen dat we haar zo vaak kunnen zien. Woonde mama Anita 5 maanden eerder nog op Saba, nu was ze in Nederland. En omdat ze zelf nog geen woonruimte hebben, wonen ze met z’n drietjes nog even hier in huis. Nova doet het prima, groeit als kool, eet, drinkt, slaapt goed. Bezoekjes aan het consultatiebureau laten zien dat ze netjes op het gemiddelde zit wat gewicht betreft, iets boven het gemiddelde met haar lengte.

Op oudjaarsdag heeft ze haar eerste uitje naar een pretpark gehad. Ze mocht mee naar de Winterefteling. De jaarwisseling is aan haar voorbij gegaan, ze lag lekker te slapen. ( te dromen over elfjes????)

Ze kan inmiddels draaien van haar buik op haar rug en omgekeerd. Vindt net als haar moeder vroeger stilliggen niet echt leuk. Ze begint volop te brabbelen en scheldt met haar zes maanden haar oma geregeld uit voor “ouwe”. Ik ga er maar vanuit dat dat per ongeluk is. Ze kan zich prima vermaken met haar speelgoed in de box, vindt het reuze interessant als de honden en/of poezen in de buurt komen. Oren en ogen zijn dan niet veilig. Het is een bezige tante waarvan we intens genieten. Papa woont inmiddels weer op Saba en mama en Nova nog steeds gezellig bij opa en oma.

Vandaag, 12 juli 2008 vieren we de eerste verjaardag van Nova. Het is al een hele dame, ze loopt, klimt, begint te kletsen en doet verschillende kunstjes na als handje klappen en hoera. Ook dansen is een favoriete hobby van haar. Je kunt haar overal mee naar toe nemen. Gedraagt zich bijna altijd goed, soms is ze natuurlijk wel ondeugend, maar dat hoort er bij.

De eerste visite was bijzonder, Jamila  die ook haar eerste verjaardag vierde kwam met mama, Jowèn, Jochem, Tante Linda, Kheely en Indy op visite en ze brachten niet alleen cadeautjes mee, maar ook de verjaardagstaart.

We hebben een gezellige dag gehad, met veel visite en cadeautjes. ’s Avonds om kwart voor acht lag ze helemaal uitgeput op bed. Op naar de tweede verjaardag.

Haar tweede verjaardag heeft Nova in haar nieuwe huisje gevierd. Sinds juni 2009 woont ze samen met mama in Eindhoven. Als mama moet werken, dan komt ze nog wel gezellig bij opa en oma spelen.

In september 2009 mocht ze voor de eerste keer naar de speelzaal toe. Ze vindt het er geweldig. Doet goed mee met alle werkjes, kan liedjes zingen als de beste en onthoudt erg  goed hoe de kindjes in haar klas heten. Ze groeit goed in zit lekker in haar vel. Het is een echte griet, volop praatjes, veel lachen en ze vindt het leuk om er leuk uit te zien. Kijkt ook regelmatig in de spiegel.
Ze heeft sinds november ook een eigen huisdier, een dikke rode kater, Jinkes, waar ze helemaal verliefd op is. Het blijft genieten met de dame.

1 september 2012

Nova is inmiddels een jongedame van 5 jaar, gaat naar groep  2 van de basisschool, zit op zwemles en vindt het heerlijk om met vriendjes en vriendinnetjes van school af te spreken. Gaat graag bij andere kinderen spelen en vindt het helemaal leuk als ze bij haar komen spelen. Ze kletst graag, knutselt graag en vindt het heerlijk om buiten te spelen. Het is een bijdehante tante, waar we volop van genieten.