Anita

 

Anita, geboren op 16 juli 1979 was een vrolijke baby, peuter en kleuter. Kletste graag, zong en danste altijd volop. Ze heeft na de lagere school de Mavo, Havo en de studie Culturele Maatschappelijke Vorming op de de Hoge School Eindhoven doorlopen. Tijdens de studie op de hoge school verschillende stages gelopen waaronde die bij de Stichting voor Amateurkunst in Tilburg. Daar heeft ze het project “Witte Bergen” mee georganiseerd, een culturele manifestatie in de bossen rondom Oirschot. Na haar studie korte tijd gewerkt bij theatergezelschap “zonder Olga”, maar zoals vaker werd de subsidiekraan dichtgedraaid en stond Anita op straat.               

Hobby’s van Anita zijn, muziek luisteren, lezen, theaterbezoek, dansen en zingen en op vakantie gaan, vreemde culturen bezoeken. Ze heeft een aantal keren zelf meegedaan met de Veldhovense Revue.

Omdat ze hier niet aan werk kon komen in de richting die ze zocht, vertrok ze in maart 2004 naar Saba ( Nederlandse Antillen ) om daar in een eco hotel te gaan werken voor een half jaar. Ze bleef uiteindelijk 8 maanden weg om in november weer terug te komen. Koud was het hier, na die tijd in het tropische Saba. En omdat ook nu niet zo snel een leuke baan op haar weg kwam toch weer terug naar Saba in maart 2005. Daar werkte ze nog geen 2 weken in een duikschool/restaurant toen ze de vraag kreeg om te solliciteren naar een functie als projectmanage van Child Focus, een organisatie die alle buitenschoolse activiteiten voor de jeugd van Saba van 4 t/m 12 jaar organiseerd. Ze kreeg er zelfs een assistente bij, kon meteen aan de slag. Jammer voor de eigenaar van de duikwinkel, maar die snapte het natuurlijk wel. Een paar dagen later kwam de mededeling dat het contract voor de duur van twee jaar was. Wel even slikken, maar ja.

In November 2006 ben ik naar Saba op bezoek gegaan, kijken hoe het daar was, hoe Anita het daar had. En het ging prima, leuk appartement, leuke baan, leuke vriend. Omdat ze inmiddels zwanger was, is ze maart 2007 terug naar Nederland gekomen. En hier in juli bevallen van dochter Nova. Omdat ze nog geen eigen woonruimte hebben, wonen ze nog bij ons in huis. 

Anita heeft tijdelijk werk gedaan bij KPN gedurende ruim een jaar, daar voor en daar na tijdelijk gewerkt bij de Dela. Nu werkt ze bij de RABObank  Nederland. Heeft daar een eerste cursus met goed gevolg afgesloten en gaat nu met een thuisstudie beginnen. Ze heeft het prima naar de zin daar.

Met de woonruimte wil het nog niet lukken, we hopen dat het in 2009 wel lukken gaat.