Tessa

Tessa_2005_0306_120610_

Gegevens
Naam: Tessa
Roepnaam: Tessa
Geslacht: Teef
Geboren: 1 mei 1999
Kleur: Zwart en Wit
Overleden: 30 januari 2013
Hobby’s Behendigheid, spelen
Diploma’s EG, GH1,GH2

Tessa is niet de eerste hond die we hebben, wel de eerste Border Collie. We hadden ons goed laten informeren over het  ras, hadden goed rondgekeken en gingen de eerste de beste keer al de fout in. We gingen bij een nestje kijken en kwamen thuis met  Tessa. een scheet van een hondje, maar zonder stamboom. Ze kwam van een boerderij waar de eigenaar met moeder schapen dreef. Ze groeide de eerste 9 weken dan ook op in een afgezet gedeelte van een grote schuur. Ze zat daar met broertjes en zusjes. Andere hokken met verschillende rassen schapen en moeder kwam ook regelmatig even kijken of alles goed was met haar puppy’s.  We zijn lid geworden van de Border Collie Club Nederland en we hebben ons voorgenomen alleen nog Border Collies met stamboom aan te schaffen wanneer de tijd daar rijp voor was.

We hebben vreselijk geboft met onze Tessa. Een hele lieve hond, die het vreselijk leuk vindt om bij je te zijn en te spelen. De grootste hobby’s van haar. We zijn met haar naar de puppycursus gegaan, hebben de EG cursus gevolgd,die met een examen werd afgesloten. Na het EG op naar de GG1. Maar daar had mevrouw dus helemaal geen zin in. Alles was leuker dan het vrouwtje, dus waarom netjes naast haar lopen en opkijken naar haar als er zoveel andere dingen zijn die leuk zijn. We hebben het een hele poos geprobeerd, zijn zelfs nog op examen geweest, maar zakten op het volgen. Een pauze ingelast en daarna begonnen met behendigheid. Dat was iets waar ik van te voren helemaal geen rekening mee had gehouden. Behendigheid gaan doen met een hond. Ik helemaal onervaren heb wat afgestunteld, maar we kregen de smaak te pakken. Het kwartje viel bij Tessa en ik werd steeds zekerder in mijn handlen. Toen kwamen de wedstrijden er bij. Eerst de wintercompetitie, daarna de selectiewedstrijden en het ging helemaal niet slecht. We behaalden de benodigde “Utjes” in de A en promoveerden naar de B1. We liepen niet in de top mee, maar scoorden wel geregeld punten. Niet dat Tessa heel erg snel ging, maar daardoor liep ze wel zeker. Helaas begon Tessa steeds vaker mank te lopen, kwam ze de dag na een wedstrijd of training moeilijk overeind en dus halverwege 2007 de beslissing genomen om te stoppen met behendigheid. Na de zomervakantie begonnen met de cursus Gehoorzame Hond. Die hebben we 15 december 2007 met goed gevolg afgesloten. Nu heeft ze even pauze, mag ze gewoon weer spelen en knuffelen en dan gaan we in maart 2008 verder met de Gehoorzame Hond 2 cursus.

Inmiddels heeft ze ook deze cursus met een diploma afgesloten en is ze met pensioen. Hoeft nu alleen nog maar te spelen en te knuffelen. We gaan nog een aantal keer per jaar met haar naar de chiropractor en daar heeft ze nog steeds baat bij. Inmiddels heeft deze dame de leeftijd van 10 jaar behaald, speelt nog steeds dat het een lieve lust is en houdt alles in huis goed in de gaten. De andere honden, de katten, de kinderen, niets ontgaat haar. Ze zit nog steeds lekker in haar vel.

We hebben ruim 13 jaar van Tessa mogen genieten. Tot het laatste toe was ze aanwezig hier in huis. Speelde met de andere honden en met de kinderen. Wilde niets liever dan geknuffeld worden en aandacht. De laatste maanden ging ze achteruit. Na spelen had ze langer tijd nodig om te herstellen. Wandelen kon ze steeds korter en langzamer. We hebben er uiteindelijk voor gekozen om haar niet verder te laten lijden en haar op 30 januari 2013 in laten slapen. We zullen haar vreselijk gaan missen.