Jip

Gegevens
Naam: Chefsjip
Roepnaam: Jip
Stamboom: N.H.S.B. Bijl. G-2-2493880 (Imp. België LOSH 933548) Jip_DSC01668
Geslacht: Reu
Chip/Tat. nr.: 528140000123408
Kleur: Zwart en Wit
Geboren: 22 juli 2003
Vader: Charouska Ego Tripper
Moeder: Yasmin
Fokker: J. Peperkamp-Versteilen
Hobbies: Gehoorzaamheid en Behendigheid
Diploma’s: EG, GG-B, GG-1, GG-2, U.V. (3)

In september 2003 kwam Jip bij ons in huis. Samen met Janneke, een poesje van een week of zeven. Hij was door Sjef uitgekozen en die begon met frisse moed met de trainingen van Jip. Een hond die graag werkt, maar heel onzeker kan zijn. Het kostte daarom ook wat meer moeite als met Floyd om op wedstrijdniveau G&G te komen. Maar ze zijn er gekomen. Na de puppytraining het EG gaan volgen, thuis bij Edu. Sjef zelf gaf bij De Kempen inmiddels les en er bleef op de avonden niet veel tijd over voor Jip. Een dag voordat die cursus EG die Sjef gaf zou worden afgesloten met een examen gingen Sjef en Jip zelf op examen voor het G&GB. En ze slaagden. Maar omdat Sjef zijn groep beloofd had samen met hen EG examen te doen, is hij de dag daarna ook nog op examen gegaan. En slaagde daar natuurlijk ook voor zijn EG.

De wedstrijden kwamen in beeld en tijdens die competitie heeft hij zijn G&G1 examen gehaald. Meteen het eerste seizoen werden beide heren derde op het NK. Dat beloofde dus wat goeds voor de toekomst. Jip, in beginsel nog heel onzeker, werd steeds stabieler en dus werd het tijd om ook voor het GG2 te gaan oefenen. Ook dat examen behaalden ze en nu lopen ze voor het tweede jaar selectiewedstrijden in het GG2. Ze werden derde op het NK Wedstrijdseizoen. Helemaal niet verkeerd dus. Verder is Jip een hond die graag rust op zoekt. Ligt graag buiten of in de gang. Komt op tijd voor zijn knuffel maar trekt zich dan weer terug. Wanneer hij aan het “werk” is, is hij fanatiek. Rent achter balletjes aan alsof zijn leven er vanaf hangt, doet tegenwoordig ook aan behendigheid en gaat dan als een speer over de hindernissen heen. Hij heeft lol in zijn leven en dat straalt ie ook uit.

Samen met Sjef hebben ze ook al drie keer meegedaan met het UV examen. Het uithoudingsvermogen van de hond wordt dan getest. De baas fietst 20 km en de hond mag er al die tijd netjes naast lopen. Ze pauzeren na ieder 4 à 5 km. en dan worden de honden gecontroleerd. Voetzooltjes niet kapot, manken er geen honden, zijn ze niet te moe? Wat drinken en weer verder. Terug op de club nog wat oefeningetjes en dan hopen op dat diploma.  Drie heeft Jip er dus verzameld inmiddels.

We hebben Jip op 10 juni 2008 in laten slapen. Hij had lymfeklierkanker en was op. Tot op het laatste moment heeft hij alles gegeven voor ons. Het enige wat wij nog voor hem konden doen, was hem zijn rust geven die hij verdiende. We hebben dat gedaan met pijn in ons hart. Wat zullen we hem gaan missen. Jip rust zacht.