Fly

Gegevens fly6
Naam: Fly
Roepnaam: Fly
Stamboom: N.H.S.B. 2541537
Geslacht: Teef
Chip/Tat. nr.: 528140000171933
Kleur: Zwart en Wit
Geboren: 11 januari 2005
Vader: Charouska Ego Tripper
Moeder: Zoey Cheridah
Fokker: J. Peperkamp-Versteilen
Hobbies: Gehoorzaamheid
Diploma’s: EG, GG-B, GG-1, GH-1, GH-2

In januari 2005 werd het tweede nestje pups geboren bij Jessica en Jeroen Peperkamp, de fokkers van onze Jip. Ik kom vaak kijken zei ik van te voren, maar ………….. ik wil geen hondje hoor. Ik kreeg een sms je van Jessica, de eerste 2 puppy’s waren geboren en toen begon het te kriebelen. Diep in m’n hart wilde ik er dus wel graag een hondje bij. Een teefje waar ik behendigheid mee kon gaan trainen als ze oud genoeg was. Ik was geen 18 meer en als ik zou wachten totdat Tessa niet meer kon………..Zou ik dan zelf nog wel kunnen trainen en wedstrijden kunnen lopen als ik dan nog van voren af aan zou moeten beginnen. en dus na overleg met Sjef besloten toch voor een pup te gaan. M’n voorkeur was heel gauw bepaald. Die teef en anders ging het over. En ik had geluk, mensen met eerder keuze gingen voor andere puppy’s. Het is een heerlijk hondje dat goed met alle mensen en dieren hier in huis overweg kan. Verzameld vanaf het begin al het speelgoed van de andere honden en die vinden het nog goed ook. Worden er kauwstaven uitgedeeld, binnen 5 minuten liggen ze alle drie bij Fly in de mand. Ik ben met haar begonnen met de puppytraining, daarna ingestroomd bij een EG groep. En anders dan Tessa, bleek Fly het leuk te vinden, die gehoorzaamheid. Toen Fly een jaar was begonnen met behendigheid, een spelletje dat ze ook heel leuk bleek te vinden. Vaak nog onzeker in het begin, maar als het kwartje eenmaal gevallen was…………. Ondertussen ook verder met de gehoorzaamheid. G&GB werd er getraind. En tijdens een selectiewedstrijd hebben we examen gelopen. En we slaagden. Dat seizoen hebben we verder de G&GB selectiewedstrijden gelopen, ik meer vertrouwen in mijn hondje krijgend, kreeg de smaak van het G&G te pakken. Inmiddels zijn we ook geslaagd voor het G&G1 en lopen we dit seizoen de selectiewedstrijden dus in de G&G1 competitie. Doel is om er de oefeningen goed in te krijgen en te hopen dat ze stabiel gaat lopen.

Met de behendigheid gaat het op zich best goed, alleen……….. niet met mij als handler. Ben inmiddels ook zelf geblesseerd en nu mag ze met Jessica of Jeroen trainen. Die wedstrijden in de behendigheid zitten er voorlopig dus nog niet in, maar de startlicentie hebben we wel, dus als we zover zijn, kunnen we de wedstrijden wel gaan lopen.

En het gaat nog steeds niet met de behendigheid enĀ  hebben we dus gestopt. Alleen nog gehoorzaamheid, wat fijn dat ze dat ook leuk vindt. En wie weet komt er in de toekomst nog wel eens een keer breitensport bij, een combinatie van Gehoorzaamheid en behendigheid, maar dan mag de hond niet meer als een meter van je vandaan lopen en zijn de hindernissen lager en het tempo ook.

Fly heeft ook de cursussen Gehoorzame Hond 1 en Gehoorzame Hond 2 gevolgd en met diploma afgesloten.
We zijn inmiddels aan het trainen voor GG2 en hopen daar in 2010 examen in te doen. Fly vindt het nog steeds heerlijk om mee te gaan trainen, waar dan ook. In den Bosch, in Geldrop, in Mierlo, gewoon thuis, het maakt haar niet uit.