NK G&G 2011 te Tiel

Afgelopen zondag vertrokken we vroeg richting Tiel voor het Nederlands Kampioenschap G&G. Het beloofde niet alleen een spannende dag, maar ook een gezellige dag te worden. Negen leden van KC de Kempen met tien honden zouden op deze dag hun beste beentje voor gaan zetten. Voorwaar geen slechte score, 10 van de 38 deelnemende honden waren van KC de Kempen en mochten het Kampioenschap meedoen. Dus werd al vroeg het “tentenkamp” KC de Kempen opgebouwd. Er was zelfs een mooi spandoek gemaakt. Om acht uur richting de kantine voor de loting van de startvolgorde. Eerst de GG1, Marjo als eerste omdat zij met twee honden liep en in twee verschillende groepen moest starten met de blijfoefeningen. En daarna op volgorde van eindigen in de wedstrijdcompetitie, dus Sjef als eerste. Die pakte chocolaatje met startnummer 103 op de onderkant. Fijn een vroeg nummer, kun je op  tijd starten en zit je niet te lang in spanning voordat je met. Daarna de andere 15 deelnemers van het GG1. En daarna kwam GG2 aan de beurt. Ik mocht als achste naar voren en trok chocolaatje met startnummer 201. Ik mocht in het GG2 dus het spits afbijten. Na de loting van GG3 de hondjes laten plassen, t- shirt van het kampioenschap aangetrokken en voorbereid op de wedstrijd. Eerst de blijfoefeningen ( groepsoefening) en daarna het individuele programma. Dat volgorde van de oefeningen was door elkaar gehusseld en dus werd het heel goed luisteren naar de ringmeester welke oefening ik moest gaan doen. Had daar vooraf niet naar gekeken. En we hebben het ochtendprogramma afgesloten zonder nullen. Wat was ik blij en trots. In een andere ring had ooki Sjef zijn oefeningen gedaan zonder een nul te lopen. En toen werd het kijken naar de andere lopers en genieten. Wat fijn dat ik gelopen had en de spanning zich niet verder op hoefde te hopen. Kijken naar de andere Kempenlopers en “concurenten” uit het GG2. Wandelen met de hondjes, shoppen in het winkeltje wat er stond, veel gezellig kletsen met andere lopers en/of hun supporters. Het was genieten. En toen kwam het middagprogramma. De af-blijf ging goed, maar bij de zit-blijf lag mevrouw al op haar gemak toen ik me omdraaide. De eerste nul van die dag. En dus moest ik mijn streven ( geen nullen) bij gaan stellen. Het individuele programma die middag verliep weer goed. Wat was ik trots op Fly, die oefeningen waar ze anders moeite mee heeft, nu netjes deed. Geen verdere nullen. En na een tijdje naar de concurrenten gekeken te hebben, werd ik nog trotser.  Er vielen geregeld nullen en dus werd mijn doelstelling een plaatsje bij de eerste vijf. Sjef en Lucky waren het middagprogramma doorgekomen zonder nullen en die was dus tevreden. Verder  kijken en genieten. Alles zat zo’n beetje mee. Vroeg in de middag een paar druppels regen, maar de rest van de dag gewoon lekker droog, grotendeels t-shirt weer, af en toe een vest erover. En nadat de wedstrijd gedaan was en we op de uitslag moesten wachten maar  vast het tentenkamp De Kempen afgebroken. Spullen in de auto, foto’s gemaakt van de deelnemers van ons clubje en daarna naar het puppyveld voor de uitslag. Eerst de wedstrijdkampioenen en daar mochten Sjef en Lucky plaatsnemen op het hoogste schavot. Kei trots op die twee die toch een heel seizoen heel constant gelopen hebben. Daarna de rest van de categoriën en daarna de uitslag van wedstrijd van die dag.

Bij het GG1 werden Sjef en Lucky tweede en bij het GG2 werden Fly en ik derde. Wat was ik trots. Zit nog steeds een beetje op een roze wolk.
Leuk was het dat Jessica tijdens de bekendmaking belde en dat er bij KC de Kempen live meegeluisterd werd naar de uitslag.

Wij genieten hier nog even verder en zijn gisteren meteen maar weer begonnen met de trainingen. Nieuwe oefeningen en regeltjes die ons eigen gemaakt moeten worden. En wie weet, op naar het NK 2012 in Geldrop.

De eerste foto’s kun je vinden in het foto album NK 2011

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.