Sjef en Lucky wedstrijdkampioen GG1 seizoen 2010/2011

Gisterenmorgen liep de wekker om vijf uur af. Bed uit, klaarmaken om naar Spijkenisse te gaan voor een selectiewedstrijd. Fly en ik konden gewoon lekker ontspannen lopen. We hebben ons geplaatst voor het NK en in de prijzen vallen we niet voor het wedstrijdkampioenschap. We staan achtste met z’n tweetjes. Voor Sjef en Lucky stond er meer op het spel. Wanneer de wedstrijd afgesloten werd met een eerste of tweede plaats zijn ze niet meer in te halen en worden ze Nederlands Wedstrijdkampioen GG1 van het seizoen. En dus vol goede moed richting Spijkenisse. Op tijd daar, tent opgezet en ons geïnstalleerd. Boekjes ingeleverd en startnummer opgehaald en toen was er koffie. We waren lekker vroeg en dus ook nog tijd om de honden te laten wandelen voor het begin van de wedstrijd. En het ging best lekker. De blijfoefeningen gingen bij alletwee goed, al moest Lucky samen met zijn groep de blijf zit nog een keer doen omdat er een hond van zijn plaats was gegaan en de concurrent van Lucky aan het vervelen was. En daarna wachten op het individuele programma. Fly draaide lekker. Geen nullen in het omgegooide ochtendprogramma. En toen was het wachten op Lucky en Sjef. Ook daar waren wijzigingen in de volgorde van het te lopen programma. Los volgen i.p.v. aan de lijn bijvoorbeeld. Maar dat ligt Sjef beter, loopt dan meer ontspannen en de oefeningen gingen prima. En toen was het wachten op het middagprogramma. Normaliter hangen ze de tussenstanden op het raam, maar bij Voorne Putten hadden ze de moderne versie…… via een scherm waren de uitslagen te zien. Maar ja, met het omgooien van het programma waren er wat foutjes geslopen in het computerprogramma en dus klopten de uitslagen niet. Consternatie alom, maar het werd gewijzigd. Sjef en Lucky stonden er helemaal niet slecht voor, de concurrent wat minder goed. En toen het middagprogramma. Ook hier maakte Fly wel wat foutjes, maar geen grote en dus weer geen nullen gelopen. Dat voelt echt wel lekker. En toen was het wachten totdat Sjef en Lucky hun middagprogramma konden gaan draaien. En dat deden ze weer zonder grote fouten en was het aan de keurmeester om de oefeningen te beoordelen. En toen, zoals altijd op wedstrijddagen was het kijken naar de andere combinaties, veel kletsen en lachen en wachten op de prijsuitreiking. Sjef en Lucky werden tweede en hadden dus genoeg punten voor het wedstrijdkampioenschap van dit seizoen in het GG1. De huldiging daarvan is op het Nederlands Kampioensschap in september in Tiel. Bij het GG2 werden Fly en ik tweede en zijn we een plaatsje gestegen op de ranglijst voor plaatsing voor het NK, zevende staan we nu. En daar ben ik helemaal blij mee. De laatste wedstrijd was dat voor ons dit seizoen, voor het NK. We kunnen nu op ons gemak trainen en nog lekker een paar daagjes met de honden weg.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.