Nachtje kamperen

Het was zover…….. oma en Nova gingen weer een nachtje kamperen. Op die speciale plaats in Mierlo. Een grasveldje voor ons alleen, beschut door een haag en bomen. Een aantal weilanden ter beschikking, een stal met paarden die Nova mee mocht verzorgen en heel veel  liefdevolle aandacht van Ann voor Nova. Die twee deden alles samen, samen de paarden voeren, samen balspelletjes op de wei, samen vissen voeren, samen eten maken en tafel dekken, samen ………….. Alleen het slapen in de tent, dat is iets van oma en Nova. Het weer wat voorspeld was, was niet erg best, maar we besloten het gewoon door te laten gaan. En dat weer, dat werkte ook al mee. Droog de tent neergezet, droog met de honden gaan wandelen in het bos. Eikeltjes zoeken waar we binnenkort een mooie krans van gaan maken. Droog toen het tijd was om buiten te spelen. Het was genieten. ’s Avonds na het eten zijn we pas binnen gebleven. Nova bezig gehouden met een boekje met spelletjes, maar door al die bezigheden in de buitenlucht sloeg de vermoeidheid ook niet zo heel laat toe. Lekker bij oma op de bank in slaap gevallen en toen Nova gewoon lekker lag te slapen, konden oma en Ann bijkletsen onder het genot van een lekker glas rosé. Henny kwam ons later nog gezelschap houden en zo rondom de klok van elven Nova wakker gemaakt om naar het tentje te gaan. Via de speciale paadjes, met lamp, want je zou toch eens verdwalen. Fly mocht deze keer ook blijven kamperen. Er was een deken naast Nova neergelegd en daar heeft Fly een gedeelte van de nacht inderdaad opgelegen. Toen is ze verhuist naar het voeteind van Nova haar slaapzak. En daar niet meer van af gekomen totdat ik haar geroepen heb vanmorgen om een stukje mee te gaan wandelen. Nova was nog in dromenland. Zo rondom half negen wakker en toen lekker in bad geplonst en gaan ontbijten. Nova zag Heidi komen om de stallen uit te doen en is mee gaan helpen. Paarden in de wei, hooi geven enz. Inmiddels waren opa met Lucky en Tessa en Ger er met Lizzy. Dus tijd om te trainen met de honden. Nova keek toe, ging Tessa even wat lekkers geven en was blij toen de training klaar was. Tijd om te spelen met de honden. De ballen tevoorschijn gehaald en het was feest. Playtime was na een tijdje weer voorbij, de honden de ren weer in en toen kwam Nova weer met batjes en bal. En jawel hoor, Ann was weer haar tegenspeler. En de spelregels die golden waren die van Nova, natuurlijk. Koffie drinken, kletsen en Nova viel lekker tegen Ann aan in slaap. Wij hebben geluncht en gewacht totdat Nova weer wakker was, want ja, er moest weer gewandeld worden in het bos. En dat was weer genieten. Heuveltjes op, stijle paadjes volgen, mierenhopen bekijken, holen onderzoeken, paddestoelen kijken, eikeltjes rapen en nog veel meer. Anderhalf uur later kwamen we weer terug, Nova moe en hongerig. Een broodje later terug naar mama. Veel te vertellen, maar of dat nu al gebeurd is, dat weet ik niet. Kreeg een berichtje dat mevrouw op de bank hing, moe te zijn. Al met al weer twee heerlijke dagen, voor herhaling vatbaar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.