Seclectiewedtrijd Valkenswaard op Hemelvaartsdag 2011

Gisterenmorgen al uit bed voordat de wekker af liep, goh, ’t is toch wat een thuiswedstrijd. Want ook al hebben we verder niets te maken met de Valkenswaardse Hondenliefhebbers, het is wel dichtbij hoor. En dus om half acht al aanwezig op het wedstrijd terrein. Maar we waren niet de eerste hoor, Ruud Lonis en Chito waren er al. Mooi plaatsje uitgezocht ( hele dag schaduw, fijn voor de hondjes) en de tent opgezet. Gaan wandelen met de honden in het bos en toen wachten op het begin van de wedstrijd. ER waren maar twee ringen en niet meer dan 40 wedstrijdlopers aangemeld, maar dat mocht de pret niet drukken. Het weer was prima, alleen waaide het behoorlijk waardoor het lint behoorlijk wapperde en steeds slapper ging hangen ( uitrekken ) en dus nog maar eens harder ging wapperen. Maar ja, de wedstrijd was begonnen en dus kon dat niet teruggedraaid worden. We hebben de organisatie wel als tip meegegeven meer paaltjes te plaatsen of het lint op de grond te plaatsen.
De oefeningen van Fly in het ochtend programma gingen niet verkeerd. Komen met staan netjes en nog wel zonder handgebaar. Bij de posities in het vierkant een extra commando down, maar ze ging netjes liggen. Zitten had ze daarvoor wel meteen gedaan bij het eerste commando.
In de pauze werden de linten alsnog op de grond vastgemaakt. Dat bracht rust. En toen het middagprogramma. Fly keurig naar het vak, klaar voor de hoogtesprong. Ging er netjes overheen, pakte apporteerblok en kwam terug. Alles helemaal netjes totdat…………… ze vlak voor de hoogtesprong tot stilstand kwam en even later er langs af naar mij toe kwam. Jammer een nul. Waarom ze ineens stopte is koffiedik kijken. Last van zon, verkeerde inschatting van de afstand, kleur van het schot ( echt niet meneer de keurmeester, dus het onze blijft gewoon wit :smile) Toen ik daarna het blok nogmaals weggooide ging ze het netjesĀ  halen en bracht ze het ook goed weer terug. Ondanks de opmerking van Ton dat hij zoiets nog nooit eerder gezien had, geen punten, zelfs geen 1 voor de moeite. De rest van de oefeningen deed ze weer netjes. Ik hoop dat we neerleggen en opnieuw oppakken van het stokje bij het sorteren inmiddels doorbroken hebben, want ook dat deed ze deze wedstrijd weer goed.

Sjef en Lucky liepen weer netjes gisteren. Het volgen nog niet optimaal, maar de oefeningen gingen goed. Lucky was attent en wachtte deze keer netjes op de commando’s van Sjef voor de oefening uit te voeren. En dat scheelt een hele hoop punten aan het einde van de dag. En dus mochten ze bij de prijsuitreiking naar voren komen om de eerste prijs in het GG1 in ontvangst te nemen. Een beker, een kluif en een hondenfrisbee.
Het weer was verder lekker en we zaten daar zo gezellig dat we eigenlijk na de prijsuitreiking de tent pas opgeruimd hebben en dat komt niet zo vaak voor.
Nou, dat was de wedstrijd met Hemelvaart. Op naar de wedstrijd met Pinksteren.

2 gedachten over “Seclectiewedtrijd Valkenswaard op Hemelvaartsdag 2011

  1. Hoi kanjers ,gefeliciteerd met het resultaat bij de VVH..Toch die Hollander verslagen!
    Morgen moet ik slapen voor de nachtdienst,kom dus niet trainen.Grt Yolande

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.