Eerste selectiewedstrijd 2011

Gisteren de eerste wedstrijd van het jaar 2011. Een speciale, want het is een indoorwedstrijd in de manege. Voor het vierde jaar werd deze wedstrijd door Zoete Lieve ge√∂rganiseerd en dit jaar voor het eerst door Sjef. En dus al wekenlang “wedstrijdstress” in huize van der Heijden. Het lijkt zo simpel, zo’n wedstrijd, maar het vergt vreselijk veel voorbereiding.
Een juiste locatie ( voor het eerst in ruiterschool de Rekkendonken), keurmeesters, ringmeesters, secretariaatmedewerkers enz. enz. En dan de nodige papierwinkel. En zeker niet onbelangrijk natuurlijk de mensen die op deze wedstrijd komen om hun kunnen te laten zien. En de aanmeldingen kwamen…. niet erg lang van te voren, maar wel heel erg veel. En dus op het laatste moment nog maar een keurmeester gezocht, nog een ringmeester en het programma nog maar een keer aangepast. Maar het is gelukt. Na een strubbelig begin van de dag, verliep de wedstrijd helemaal prima. Er waren combinaties die op examen gingen, er waren combinaties die voor de wedstrijdpunten gingen en er waren combinaties die wilden weten hoe ze er voor stonden. En met z’n allen liepen we ondanks de zenuwen en druk vooral voor ons plezier. En dat heb ik gemerkt aan mijn eigen “huppel trutje”, die in plaats van netjes volgen, heerlijk langs me liep te dansen, ze had er duidelijk zin in. En dus kon mijn dag niet meer stuk. Sjef en Lucky gingen voor de wedstrijdpunten en na een redelijk goed begin in de ochtend, liepen ze ’s middags de sterren van de hemel en eindigden dus op een mooie tweede plaats in het GG1. Moe maar voldaan zijn we huiswaarts gekeerd na de wedstrijd. Ons mentaal weer voor bereiden op de wedstrijd in Zwolle over een paar weken. Maar dan zonder al de voorbereidende wedstrijdorganisatie stress. Heerlijk.

Sjef en Lucky 2e in het GG1

1 gedachte op “Eerste selectiewedstrijd 2011

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.